13 d’octubre del 2020

RODA DE LLIBRES 25

 


Aquest llibre és dels mateixos autors que el llibre de la Roda de llibres 24


Aquí teniu el conte explicat per la Mònica Armangué de la Llibreria Calmot per les Biblioteques de Girona.


Els mateixos autors van publicar Què en fas, d’un problema? En aquest cas, i d’una manera molt gràfica, es reflecteix l’angoixa que pateix el/la protagonista davant d’un problema que va creixent i creixent, al qual no s’atreveix a enfrontar-se. 

Al principi del llibre ens expliquen com va començar tot: un dia el problema va aparèixer, estava allí. El protagonista no el volia, però el problema no se n’anava ni que l’espantara. I va començar a preocupar-se per les conseqüències que podria tindre. I com més es preocupava, més gran es feia el problema; i com més l’evitava, més apareixia per totes parts. Quan ja no podia suportar més l’angoixa que li provocava la situació, va decidir d’enfrontar-se-li, posar-se cara a cara i es va adonar que aquell problema era en realitat una oportunitat per a aprendre, per a créixer, per a no conformar-se, i sobretot per a ser valent.

Amb aquest llibre veiem que les inseguretats creixen si no ens hi enfrontem i comprovem què passa quan finalment passem a l’acció i els fem front. Un llibre meravellós sobre intel·ligència emocional.

Ara ja només ens cal llegir amb atenció i mirar les il·lustracions que acompanyen el text. I llavors una bona conversa amb els nostres infants; quins problemes tenen? com els afrontes? quines eines tenim? com en sento? ....

Bona feina