19 de desembre del 2022

DIA 19

Avui ... GALETES de NADAL

La recepta l'he trobat a internet, és de l'Ester Collado.

 


Ingredients

  • 175 gr de mantega
  • 200 gr de sucre
  • 400 gr de farina
  • 2 ous
  • 1 cullaradeta de vainilla
  • 1 cullaradeta de llevat ( Royal)
  • 1 pulsim de sal

 12 racions

Utensilis

- Talla galetes amb formes ( Estels, llunes, cors...)

Elaboració

Passos
Pas 1-Batre la mantega i el sucre, agregar els ous i la vainilla. Amb un bol diferent barrejar el llevat, la farina i la sal.
Pas 2- Unir les dos barreges. Si queda massa enganxós, posar una mica més de farina. Dividir la massa amb dues parts, embolicar amb film i deixar a la nevera unes dues hores.
Pas 3- Calenta el forn a 180º. Amb un corró estirar una de les parts de la massa fins que arribi a 1 cm de gruix. Llavors amb motlles típic d'estrelletes, arbres, llunes... tallar la pasta amb la forma que vulguem
Pas 4- A la plata que anirà al forn, va bé posar una mica de farina o paper de forn per a que no s'enganxin per sota. Quan tinguem unes quantes galetes per omplir una safata, les col·loquem no massa juntes i les courem al forn durant 10 minuts fins que quedin dauradetes.
Una vegada ja estan fetes podeu decorar-les amb sucre glaç, sucre normal o fideus de xocolata...
Són perfectes per treure després dels dinars nadalencs amb el cafè.

Notes

Amb la quantitat de farina que hi ha a la recepta, surten moltes galetes. (Sempre podeu dividir per dos i en sortiran la meitat)
Jo normalment faig la massa al dematí i quan arriba la tarda em poso a fer les galetes, sense comptar amb el temps de nevera és qüestió d'una horeta i mitja més o menys.