22 de desembre del 2022

DIA 22

 Avui us faig una proposta de manualitat. 

Heu començat les vacances de Nadal, i teniu una estona per gaudir d'una activitat simple, que us pot permetre fer un bon regal.

Perquè, un cop feta... la podeu omplir de Vals de temps per la família.

Temps per ajudar a casa, temps per jugar junts, temps per ajudar als avis..... 


Carpeta amb butxaques

 Material que podeu trobar a Gironella.

  • 2 sobres Kraft 16 x 23 cm 
  • 1 fulla de paper de 30,5 x 30,5 cm doble cara (el paper de Scrap). També serveix una cartolina de colors.
  • 4 papers variats d’una cara
  • Cola 
  • regle 
  • cúter i tisores.

 

 Pas 1

Talla la part inferior i la solapa de cada sobre.  (perdràs 6 cm de cada sobre). Talla el primer sobre en dues peces de  7 i 10 cm d'alt respectivament. Talla el segon sobre en  dues peces de  8 i 9 cm d'alt.

Pas 2

Dibuixa una línia d'1 cm de vores laterals i després empènyer el plec en cada costat per obtenir una "manxa". S'obté així 4 peces de 14 cm d'ample.

Pas 3

Enganxeu els sobres tallats per ordre  10/9/8/7 cm. Han de tenir la mateixa base i els costats han d'estar perfectament alineats. És important fer-ho bé!


Pas 4

En el full de doble cara de paper, talla una tira de 14,5 cm d'ample i 30 cm de llarg. Marqueu els plecs longitudinals a 7, 8, 19, 20, 26 cm. Enganxa 0 a 7 a la part frontal de davant, de 7 a 8 coincideix amb la base, de 8 a 19 part del darrera (enganxa només de 8 a 18), la resta fa de solapa. Cal pensar com ho volem tancar.

Pas 5

Tallar en paper d’una sola cara,  4 peces de 8, 9, 10 i 10 cm d'alt i 14 cm d’ample i  enganxa-les en cada apartat.

Amb una perforadora, fes un tall rodó mitjà (3.2 cm de diàmetre) al centre i la part superior de cada separador. Si no tens perforadora, no passa res. Agafa una moneda (som més gran ho vulguis més gran a de ser la moneda) marca la forma de mitja moneda i llavors retalla amb tisores.

Pas 6

Projecte acabat; pots posar una pestanya com en el model.


Ara només et queda posar-hi els VALS de TEMPS. Ho també hi pots posar fotos, o guardar alguns records, etc..


Hi si vols, et deixo una altre opció també força simple. Si cal també és pot fer en cartolina. Però aquesta opció està cosida amb màquina de cosir. (ser que algunes mares en tenen).



BONA FEINA