6 de desembre del 2013

DIA 7

 
Avui us proposem un llibre per ajudar a despertar aquell infant
 que tots tenim una mica adormit!
 
 

La psicologia i el sentit comú, demostren que la creativitat és un potencial latent en totes les persones i no una capacitat exclusiva de les persones que pinten, fan poesia o componen cançons.
És pot ser creatiu i creativa cuinant  o endreçant un armari i en totes les coses que fem durant el dia; sigui a casa, a la feina, al poble...
Com a persones, com a pares i mares, com educadors i educadores podem ser creatius alhora de planificar, organitzar, gestionar equips, resoldre problemes, treballant la rutina, ...
La creativitat no és exactament una característica hereditària. És una habilitat mental que és pot entrenar i desenvolupar aplicant tècniques creatives. 
Aquest llibre proposa una selecció de tècniques creatives amb activitats d'entrenament i solucionari per desenvolupar la creativitat del professorat, (però ho podem utilitzar/adaptar també al camp de l'educació, el lleure, la família) i aplicar-ho en la nostra manera de viure.
Ah, i també pretén despertar l'infant creatiu que tenim endormiscat en el bocs espès de les neureones i les sinapsis...!

1 comentari:

joan i rosa ha dit...

Segons sembla cada persona té vuit habilitats cognoscitives diferents i interrelacionades sense que n'hi hagi cap de superior a les altres. Són les següents: lingüística, logicomatemàtica, cineticocorporal (o física), musical, naturalista (o científica), interpersonal (capacitat d'empatitzar amb els altres), intrapersonal (capacitat de comprendre's a un mateix), i espacial (alguns la consideren una subcategoria, a cavall entre la logicomatemàtica i la física). Passo l'enllaç on ho explica:

http://www.ara.cat/estiu2011/Quantes-intelligencies-hi-al-cervell_0_535146929.html